εικόνα_Viber_2023-10-11_14-53-42-997

Διαγωνισμός RegioStars 2024

Διαγωνισμός RegioStars 2024

Διαγωνισμός RegioStars 2024

H διαγωνιστική διαδικασία για τα 17α βραβεία RegioStarsτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2024 έχει ξεκινήσει και δέχεται συμμετοχές μέχρι τις 31 Μαϊου 2024.

Τα Regiostars κάθε χρόνο επιβραβεύουν τα καλύτερα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και  έχουν χρηματοδοτηθεί από την πολιτική συνοχής.

Μπορείτε να δείτε τον Οδηγό για την υποβολή αιτήσεων εδώ

 

Οι δικαιούχοι όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στις ακόλουθες πέντε θεματικές κατηγορίες, οι οποίες συνδέονται με τους στόχους πολιτικής της περιόδου προγραμματισμού 2021-2027:

Ανταγωνιστική και έξυπνη Ευρώπη
– Προώθηση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της οικονομικής ανθεκτικότητας
Πράσινη Ευρώπη
– ​Η πράσινη μετάβαση ως παράγοντας περιφερειακής ανάπτυξης
Συνδεδεμένη Ευρώπη
– Ενίσχυση της κινητικότητας και της συνδεσιμότητας μεταξύ των περιφερειών
Κοινωνική και συμπεριληπτική Ευρώπη
– Επίτευξη μιας Ευρώπης χωρίς αποκλεισμούς με την αξιοποίηση περιφερειακών ταλέντων
Η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες
– Προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης όλων των τύπων εδαφών

Μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή ακαδημαϊκών θα επιλέξει έως και 5 φιναλίστ ανά κατηγορία, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε έναν Τελικό Γύρο κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες. Επίσης, η τελετή απονομής θα γίνει ξανά στις Βρυξέλλες, φέτος, την ίδια εβδομάδα.

Από το 2008, ο διαγωνισμός REGIOSTARS βραβεύει τα καλύτερα συγχρηματοδοτούμενα έργα που διακρίνονται για την αριστεία τους και τις νέες προσεγγίσεις που υιοθετούν προς την περιφερειακή ανάπτυξη. Ο περσινός διαγωνισμός ήταν ο μεγαλύτερος σε συμμετοχή όλων των εποχών, με 228 αιτήσεις. Στόχος είναι οι φετινές συμμετοχές να είναι ακόμη περισσότερες.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για τον διαγωνισμό εδώ

Show Buttons
Hide Buttons