2127 Ανταγωνιστικότητα
2127 Ανταγωνιστικότητα
Search
Close this search box.

Εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027» στην 86η ΔΕΘ

2127 Ανταγωνιστικότητα

Εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027» στην 86η ΔΕΘ

Εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027» στην 86η ΔΕΘ

2127 ΑνταγωνιστικότηταΜε μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 11/09/2022 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021 -2027» σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την ΕΥΣΣΑ στο οποίο παρουσιάστηκαν τα νέα τομεακά Προγράμματα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021 -2027.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κος Δημήτρης Σκάλκος.

Το Πρόγραμμα  παρουσιάστηκε από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ κο Γιώργο Ζερβό και εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχολίασε ο κος Κωνσταντίνος Νιάφας Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής.  Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κος Γιάννης Φίρμπας Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Την εκδήλωση παρακολούθησε σημαντικός αριθμός ενδιαφερομένων τόσο δια ζώσης όσο και μέσω διαδικτύου και στο κοινό συμπεριλαμβάνονταν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.

Στο περιεχόμενο της παρουσίασης υπογραμμίστηκε ο ρόλος του νέου Προγράμματος στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον προσανατολισμό προς την πράσινη μετάβαση και προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας που θα έχει το Πρόγραμμα.

Ο κος Τσακίρης σημείωσε από την πλευρά του ότι οι νέες Δράσεις θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην υπάρξει χρηματοδοτικό κενό προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κος Σκάλκος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του μηχανισμού ελέγχου και διαχείρισης των Τομεακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.

Τέλος ο κος Ζερβός παρουσίασε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και τους άξονες επενδύσεων.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν το ρόλο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων του ΕΣΠΑ στον ταχύτατο σχεδιασμό του Προγράμματος και στην έγκριση του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» μπορείτε να δείτε εδώ

Δείτε εδώ το βίντεο της εκδήλωσης 

Δείτε εδώ πρόσθετο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης

2127 Ανταγωνιστικότητα
2127 Ανταγωνιστικότητα
Μετάβαση στο περιεχόμενο