εικόνα_Viber_2023-10-11_14-53-42-997

Εκδήλωση ίδρυσης ερευνητικού κέντρου νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση ίδρυσης ερευνητικού κέντρου νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση ίδρυσης ερευνητικού κέντρου νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Επίσημη εκδήλωση για την ανακοίνωση της ίδρυσης στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Κέντρου “Centre of Excellence for OrganicPrinted Electronics & Nanotechnologies” (COPENano) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μάϊου στις 15:00, στο Ξενοδοχείο Porto Palace Hotel στην Θεσσαλονίκη.

Το Έργο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές διακρίσεις έναντι πολλών ανταγωνιστικών προτάσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών και κοινοπραξιών, ενώ είναι η πρώτη πρόταση που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. για την δημιουργία Κέντρου Αριστείας στην Ελλάδα, και η πρώτη στην Ευρώπη στην Θεματική περιοχή των Νανοτεχνολογιών.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της περιφερειακής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης και του Ελληνικού κράτους. Ως εκπρόσωπος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης ΕΤΠΑ & ΤΣ θα συμμετάσχει η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» κα. Φέτση Αγγελική.

Το Κέντρο Αριστείας COPENano είναι ένα εμβληματικό έργο το οποίο έχει ως στόχο να επεκτείνει το διεθνώς αναγνωρισμένο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN (www.ltfn.gr ) του ΑΠΘ, σε ένα αυτόνομο, ανεξάρτητο και βιώσιμο Κέντρο Αριστείας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει ηγέτης σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο στη Βασική, Εφαρμοσμένη και Βιομηχανική Έρευνα και Καινοτομία στους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Νανοϊατρικής και της Νανοτεχνολογίας.

Η δημιουργία του Κέντρου Αριστείας COPENano υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ελληνική Κυβέρνηση με συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. €

Πρόγραμμα Εκδήλωσης 

 

Show Buttons
Hide Buttons